Donate Call for Help Now Find a Base

NSRI EMERGENCY
OPERATION CENTRE (EOC)

087 094 9774
Ten spyte van 'n besigte dag by die skool, het die skoolhoof, Mv Europa, tyd ingeruim vir WaterWise. Die besoek sou al verlede week gewees het, maar a.g.v. reen, is dit uitgestel na vandag. Die wind wat maar altyd in Wolseley waai, kon nie die kinders se geesdrif demp nie. Hulle was vriendelik, het spontaan deelgeneem en was baie gedissiplineerd. Voorwaar enige skoolhoof se trots!Dit is egter steeds kommerwekkend om te hoor hoeveel kinders al 'amper' verdrink het. Om sonder volwasse toesig te gaan swem, is egter geen geheim meer nie. By elke skool vertel die kinders hoe hulle 'skelmpies' gaan swem. Hulle weet ook gewoonlik wie het al regtig amper verdrink. So stamp-stamp hulle aan die 'amper-verdrink-maatjie'! Sommiges is skaam en bang om daaroor te praat; ander kruip sommer weg agter die maatjie voor hom. Dit bly egter belangrik dat kinders bewus gehou moet word van die gevare naby water. Voorkoming van verdrinkings is dus nie vir ander persone nie, maar vir jou! 'n Ongeluk gebeur net te gou.Deur Eoudia Erasmus / WaterWise
Share
Next Article

20 years since Oceanos sank

Read More

You may also like

NSRI 20191114 181407
RESCUE OPERATIONS  | Published: 29 July 2021

Boat capsized in Durban

At 10h13, Thursday, 29 July, NSRI Durban duty crew were activated following eye-witness reports of a boat capsized 500 meters off-shore of Virginia Beach. ...

NSRI Russ 4
RESCUE OPERATIONS  | Published: 29 July 2021

NSRI RSA SAFETRX SAFETY ALERT. Response to paddler in difficulty - Granger Bay. RHIB assisted - Robben Island. Patient assistance - Yzerfontein:

SAFETY ALERT: NSRI are appealing to surfskiers, fishermen on sea-kayaks and anyone launching any kind of craft to go to sea to download and use the free NSRI RSA SafeTrx smart phone application. ...

NSRI Rocklands 0462
PINK RESCUE BUOY  | Published: 25 July 2021

NSRI marks first UN World Drowning Prevention Day

Pink Buoys Save Lives initiative marks 75th rescue since launch in 2019 ...