Donate Call for Help Now Find a Base

NSRI EMERGENCY
OPERATION CENTRE (EOC)

087 094 9774
Gedurende Oktober 2018 het 'n paar kinders in 'n plaasdam gaan swem.Donnalee het onder die water verdwyn; kinders wat naby haar gespeel het, hethaar uit die water gehaal. Toe Wesley, Waylin, Gabriel en Kenan, wat aandie ander kant van die dam geswem het, die kinders hoor skreeu, het hulleonmiddelik nader gehardloop. Gelukkig het die seuns kop gehou, - dadelikhulp ontbied en KPR is onmiddelik op die lewelose lyfie toegedien, aangesienhulle gesien het dat sy nie meer asemhaal nie. 'Druk hard en vinnig in diemiddel van die borskas', was van die lesse wat die seuns tydens 'nWaterVeiligheidsaanbieding van die NSRI geleer en onthou het! Na 'n paarminute, wat wat vir die seuns egter baie langer gevoel het, het Donnaleebegin hoes en water opgooi.Die plaasdam is nie ver van Ceres nie en gelukkig was die nooddienste enpolisie baie vinnig op die toneel. Mediese personeel was oorstelp endankbaar vir die seuns se hulp - suksesvolle toediening van KPR deur dieseuns het die dogtertjie se lewe gered! Donnalee is opgeneem in dieprovinsiale hospitaal, waarna sy die volgende dag ontslaan is.Die Nasionale Seereddingsinstituut het erkenning gegee aan Wesley Storm,Waylin Malan, Gabriel Filander en Kenan Jansen wat die lewe van DonnaleeOerson gered het. Met ontvangs van die toekennings tydens saalbyeenkomsteby Ezelfontein Primêr en Ceres Sekonder, was daar 'n luide en waarderendeapplous van die ander skoliere. Voorwaar iet om op trots te wees.Veels geluk aan Wesley, Waylin, Gabriel en Kenan. Julle het toegepas watjulle geleer het. Ons is trots op julle. Mv. De Wee, skoolhoof van Ezelfontein Primêr, Wesley Storm en Donnalee Oerson wie se lewe gered is.
Share
Next Article

Incidents in St Helena Bay and Jeffreys Bay:

Read More

You may also like

NSRI Plett 7
RESCUES  | Published: 25 September 2021

National – Shark Alert - Port Alfred and Life saved - Plettenberg Bay

NSRI are appealing to bathers, paddlers and boaters to be cautious due to the increased shark presence attracted by the whale carcass and we are appealing to bathers to not swim at Port Alfred beaches because of the increased shark ...

28471500 1756939531033894 6698045495756980224 n
ANIMAL RESCUE  | Published: 18 September 2021

Hartbeespoort Dam – Dog rescued:

At 14h20, Friday, 17 September, NSRI Hartbeespoort Dam duty crew were activated following multiple eye-witness reports of a dog in the middle of Hartbeespoort Dam and appearing to be in difficulty swimming in the direction from Mariners Village, Kosmos, towards Pecanwood. ...

197002094 4235422629852930 8017248573942838702 n
RESCUE OPERATIONS  | Published: 18 September 2021

Yzerfontein – 2 fishermen deceased

At 09h46, Friday, 17 September, NSRI Yzerfontein duty crew and the SA Police Services were activated following reports from a local fishing vessel that they were heading towards Yzerfontein harbour with 8 crew onboard of which 2 crewmen were suspected to be deceased. ...