Donate Call for Help Now Find a Base

NSRI EMERGENCY
OPERATION CENTRE (EOC)

087 094 9774
Gedurende Oktober 2018 het 'n paar kinders in 'n plaasdam gaan swem.Donnalee het onder die water verdwyn; kinders wat naby haar gespeel het, hethaar uit die water gehaal. Toe Wesley, Waylin, Gabriel en Kenan, wat aandie ander kant van die dam geswem het, die kinders hoor skreeu, het hulleonmiddelik nader gehardloop. Gelukkig het die seuns kop gehou, - dadelikhulp ontbied en KPR is onmiddelik op die lewelose lyfie toegedien, aangesienhulle gesien het dat sy nie meer asemhaal nie. 'Druk hard en vinnig in diemiddel van die borskas', was van die lesse wat die seuns tydens 'nWaterVeiligheidsaanbieding van die NSRI geleer en onthou het! Na 'n paarminute, wat wat vir die seuns egter baie langer gevoel het, het Donnaleebegin hoes en water opgooi.Die plaasdam is nie ver van Ceres nie en gelukkig was die nooddienste enpolisie baie vinnig op die toneel. Mediese personeel was oorstelp endankbaar vir die seuns se hulp - suksesvolle toediening van KPR deur dieseuns het die dogtertjie se lewe gered! Donnalee is opgeneem in dieprovinsiale hospitaal, waarna sy die volgende dag ontslaan is.Die Nasionale Seereddingsinstituut het erkenning gegee aan Wesley Storm,Waylin Malan, Gabriel Filander en Kenan Jansen wat die lewe van DonnaleeOerson gered het. Met ontvangs van die toekennings tydens saalbyeenkomsteby Ezelfontein Primêr en Ceres Sekonder, was daar 'n luide en waarderendeapplous van die ander skoliere. Voorwaar iet om op trots te wees.Veels geluk aan Wesley, Waylin, Gabriel en Kenan. Julle het toegepas watjulle geleer het. Ons is trots op julle. Mv. De Wee, skoolhoof van Ezelfontein Primêr, Wesley Storm en Donnalee Oerson wie se lewe gered is.
Share
Next Article

Incidents in St Helena Bay and Jeffreys Bay:

Read More

You may also like

NSRI Mossel Bay Vodacom 5896
RESCUES  | Published: 28 November 2022

Incidents in Mossel Bay, Knysna, North Coast KZN, St Lucia

It was a busy Sunday for NSRI crew out in Mossel, Bay, KZN's North Coast and St Lucia. ...

79717 D7 A 74 D0 48 F5 9838 299 E3034 FCC6
SAFETY ALERT  | Published: 26 November 2022

SEA RESCUE – STRAND – Friday, 25 November. Shark Alert - Strand:

SHARK ALERT: NSRI and the City of Cape Town (CoCT) are appealing to bathers, paddlers, surfers and sail boarders to be cautious in the Strand vicinity where a large whale carcass has been located close in-shore, on Friday afternoon, 2 ...

06 Spirit of Toft 2 2
 | Published: 21 November 2022

Gqeberha – 5 safe after boat capsizes

At 09h04, Friday, 18 November, NSRI Gqeberha duty crew were activated following reports of a boat capsized at Noordhoek. ...