Donate Call for Help Now Find a Base

NSRI EMERGENCY
OPERATION CENTRE (EOC)

087 094 9774
Gedurende Oktober 2018 het 'n paar kinders in 'n plaasdam gaan swem.Donnalee het onder die water verdwyn; kinders wat naby haar gespeel het, hethaar uit die water gehaal. Toe Wesley, Waylin, Gabriel en Kenan, wat aandie ander kant van die dam geswem het, die kinders hoor skreeu, het hulleonmiddelik nader gehardloop. Gelukkig het die seuns kop gehou, - dadelikhulp ontbied en KPR is onmiddelik op die lewelose lyfie toegedien, aangesienhulle gesien het dat sy nie meer asemhaal nie. 'Druk hard en vinnig in diemiddel van die borskas', was van die lesse wat die seuns tydens 'nWaterVeiligheidsaanbieding van die NSRI geleer en onthou het! Na 'n paarminute, wat wat vir die seuns egter baie langer gevoel het, het Donnaleebegin hoes en water opgooi.Die plaasdam is nie ver van Ceres nie en gelukkig was die nooddienste enpolisie baie vinnig op die toneel. Mediese personeel was oorstelp endankbaar vir die seuns se hulp - suksesvolle toediening van KPR deur dieseuns het die dogtertjie se lewe gered! Donnalee is opgeneem in dieprovinsiale hospitaal, waarna sy die volgende dag ontslaan is.Die Nasionale Seereddingsinstituut het erkenning gegee aan Wesley Storm,Waylin Malan, Gabriel Filander en Kenan Jansen wat die lewe van DonnaleeOerson gered het. Met ontvangs van die toekennings tydens saalbyeenkomsteby Ezelfontein Primêr en Ceres Sekonder, was daar 'n luide en waarderendeapplous van die ander skoliere. Voorwaar iet om op trots te wees.Veels geluk aan Wesley, Waylin, Gabriel en Kenan. Julle het toegepas watjulle geleer het. Ons is trots op julle. Mv. De Wee, skoolhoof van Ezelfontein Primêr, Wesley Storm en Donnalee Oerson wie se lewe gered is.
Share
Next Article

Incidents in St Helena Bay and Jeffreys Bay:

Read More

You may also like

EOC Image for Vacancy 2
VACANCIES  | Published: 13 March 2023

Vacancy: Emergency Operations Centre Operator

Sea Rescue is looking to appoint an Emergency Control Room Operator based at Milnerton. This is a shift-based role, involving both day and night shifts of 12-hour durations. (07h00 to 19h00 & 19h00 to 07h00). Purpose: To assist stations to ...

Station 39 Rocky Bay 01
RESCUES  | Published: 12 March 2023

SCOTTBURGH – Teenager missing

Police Search and Rescue are continuing in an ongoing search for a 17 year old male who went missing at Scottburgh Beach on Saturday, 11 March. ...

Callout 11 March 10
RESCUES  | Published: 12 March 2023

Update Wilderness search and incidents at Wilderness, Sedgefield, Bantry Bay and Durban

NSRI Wilderness and George Fire and Rescue Services are assisting the Police Dive Unit continuing in an ongoing search for an 18 year old student male who remains missing at Wilderness. Also, A 70 year old German tourist is recovering ...