Donate Call for Help Now Find a Base

NSRI EMERGENCY
OPERATION CENTRE (EOC)

087 094 9774
Wanneer ek by ‘n skool wegry, glo, hoop en wens ek, kinders weet: “Ek kan ‘n lewe red!” Dan word my wens waar as ek ‘n skool vir die tweede maal besoek en al die kinders onthou die noodnommer en die PLAN! Koelfontein Primêre skool, waar ek verlede jaar ook ‘n werkswinkel aangebied het, se kinders hou mooi by die reels! – so vertel hulle vir my!!Alle heroes hoef nie “grand” name te he nie, hulle hoef net WaterWise reëls te ken. WaterWise bemagtig kinders om die nodige vaardighede van hoe om iemand te help wanneer hy in nood verkeer, onder die knie te kry asook om kinders “CPR-hands on” te leer. Met meer as 200 mense wat elke jaar in die WesKaap verdrink, waarvan die meeste kinders is, is dit belangrik dat elke kind die geleenheid moet kry kom ‘n WaterWise werkswinkel by te woon.Danksy TNPA kan WaterWise werkswinkels aanbied en meer en meer kinders waterveilig maak!Eoudia Erasmus.Klein maar getrein : Groepie voorskoolse kinders van Moslem Primêre skool in Worcester leer hoe om iemand wat in die water geval het, uit te haal. Klein maar getrein : Groepie voorskoolse kinders van Moslem Primêre skool in Worcester leer hoe om iemand wat in die water geval het, uit te haal.Die meeste van Koelfontein se kinders het die PLAN onthou, nadat WaterWise verlede jaar ook die skool besoek het. Die meeste van Koelfontein se kinders het die PLAN onthou, nadat WaterWise verlede jaar ook die skool besoek het.Uit die klaskamer by Koelfontein Primêre skool, wys Nolan Kouter na Uit die klaskamer by Koelfontein Primêre skool, wys Nolan Kouter na 'n dam wat naby die skool is."Gebruik altyd 'Gebruik altyd 'n tou, handoek, stok of tak, wanneer jy jou maat uit die water wil red', is een van WaterWise se goue reëls.
Renaldo Pietersen en Nolan Kouter demonstreer dit aan die kinders."Hierdie dam is gevaarlik. Ons gaan swem nie daar nie....maar soms gaan kinders skelmpies", voeg 'Hierdie dam is gevaarlik. Ons gaan swem nie daar nie....maar soms gaan kinders skelmpies', voeg 'n kind by.
Share
Next Article

Lwazi Fihlela reports from north KZN:

Read More

You may also like

20220807 105138
RESCUE  | Published: 12 August 2022

Boat capsizes in Shelly Beach

At 10h55, Wednesday, 10 August, NSRI Shelly Beach duty crew were activated following reports of a ski-boat capsized in the surfline while launching through the surf at the Sonny Evans Small Craft Harbour, Shelly Beach, with 3 crew onboard, a ...

Nsri hout bay
RESCUE  | Published: 12 August 2022

Paddlers and a rowing boat assisted after winds pick up in Hout Bay

At 10h57, Sunday, 7 August, NSRI Hout Bay duty crew were activated following reports of paddlers on sea-kayaks in difficulty in the Bay of Hout Bay. ...

St Lucia Thumb
DROWNING  | Published: 3 August 2022

Tides rapidly turn for two unsuspecting swimmers

A seemingly calm day quickly turned into an emergency situation for two swimmers at Jabula Beach in St Lucia recently. ...