Donate Call for Help Now Find a Base

NSRI EMERGENCY
OPERATION CENTRE (EOC)

087 094 9774
WaterWise besoek nog nasorgsentrum in die KoueBokkeveld:Oppad na die nasorg sentrum van Lindeshof, 'n plaas in die Koue Bokkeveld, ongeveer 60km buite Ceres, ry ons verby verskeie damme. Die gesprek in die motor gaan oor kinderverdrinkings en ons vra vir mekaar, ons wonder hoe gereeld kinders in die damme swem.Marchen Nero van Badisa wat my genader het om die nasorgsentrums op die plase te besoek, woon die werkswinkel by. Ons kry dadelik antwoorde op al ons vrae:Swem julle in die plaasdamme? Ja en in riviere, voeg hulle by.Wie het al amper verdrink? Skaam-skaam steek 'n paar hulle hande op. Vinnig wys hulle na mekaar: 'jy't ook! en jy ook!!'Ken julle kinders wat al verdrink het? Ja, hulle onthou van iemand.Wie kan almal swem? ... natuurlik steek 95% hul hande op.En as die water so diep is soos die dak? Nee - nooit! Omtrent niemand kan dan swem nie!Die hoofdoel van die WaterWise-program is om die kinders bewus te maak van die gevare rondom damme, riviere, kanale en natuurlik die see en wat om in noodsituasies te doen.Tydens die werkswinkels word die kinders toegerus met die nodige kennis, sodat hulle presies weet wat om in 'n noodsituasie te doen.WaterWise leer nie die kinders swem nie, maar hulle weet hoe om om te tree, watter noodnommer om te skakel en hoe om 'hands on CPR' te doen.
Share
Next Article

Jeffreys Bay Induction Training Session:

Read More

You may also like

NSRI 20191114 181407
RESCUE OPERATIONS  | Published: 29 July 2021

Boat capsized in Durban

At 10h13, Thursday, 29 July, NSRI Durban duty crew were activated following eye-witness reports of a boat capsized 500 meters off-shore of Virginia Beach. ...

NSRI Russ 4
RESCUE OPERATIONS  | Published: 29 July 2021

NSRI RSA SAFETRX SAFETY ALERT. Response to paddler in difficulty - Granger Bay. RHIB assisted - Robben Island. Patient assistance - Yzerfontein:

SAFETY ALERT: NSRI are appealing to surfskiers, fishermen on sea-kayaks and anyone launching any kind of craft to go to sea to download and use the free NSRI RSA SafeTrx smart phone application. ...

NSRI Rocklands 0462
PINK RESCUE BUOY  | Published: 25 July 2021

NSRI marks first UN World Drowning Prevention Day

Pink Buoys Save Lives initiative marks 75th rescue since launch in 2019 ...