Donate Call for Help Now Find a Base

NSRI EMERGENCY
OPERATION CENTRE (EOC)

087 094 9774
Oppad na Boy Muller, 'n skool in die KoueBokkeveld, ry ek verby verskeie plaasdamme. Vir watter kind sal dit nie lekker wees om in so 'n dam te swem nie ... wat nog te se as ek op 'n plaas sou woon?!Die skool is ongeveer 65km buite Ceres ... Netjiese skool en koshuis waar Gr.7,8,9 leerders gedurende die week gehuisves word en skoolgaan.'Dis naweke, wanneer dit warm is! - dan gaan swem ons in die damme.' Natuurlik mag die kinders nie in die damme gaan swem nie. Elke dam het kennisgewingsborde op: SWEM VERBODEKinders is onbewus van al die gevare, daarom kan hulle maklik in gevaarsituasies beland. Ek wys vir die kinders 'n paar koerantuitknipsels van die afgelope 2 jaar se verdrinkings. Hulle raak stil voor my ... ek wonder waaraan hulle dink ... moontlik is hulle baie dankbaar dat hulle vandag leef? ... en na WaterWise kan luister! Verdrinkings is 'n tragiese ongeluk wat jaarliks duisende jong lewens eis. Baie, miskien al hierdie kinders, kon dalk gered gewees het, as hulle beter ingelig was en hulle opgelei was om gevaar te ontduik. Selfs die groep wat voor my sit, ken mense wat in die verlede verdrink het.Die praktiese oefen-sessie met die KPR-pop was natuurlik weer die hoogtepunt. Hulle het dit vreeslik geniet. Dis belangrik dat kinders moet weet wat om in 'n bepaalde situasie te doen en hoe om borskaskompressies te gee terwyl op 'n ambulans gewag moet word.Na afloop van die aanbieding het die hoofseun genoem dat dit belangrike inligting is wat elke kind een of ander tyd sal gebruik.
Share
Next Article

Masked Ball

Read More

You may also like

NSRI 20191114 181407
RESCUE OPERATIONS  | Published: 29 July 2021

Boat capsized in Durban

At 10h13, Thursday, 29 July, NSRI Durban duty crew were activated following eye-witness reports of a boat capsized 500 meters off-shore of Virginia Beach. ...

NSRI Russ 4
RESCUE OPERATIONS  | Published: 29 July 2021

NSRI RSA SAFETRX SAFETY ALERT. Response to paddler in difficulty - Granger Bay. RHIB assisted - Robben Island. Patient assistance - Yzerfontein:

SAFETY ALERT: NSRI are appealing to surfskiers, fishermen on sea-kayaks and anyone launching any kind of craft to go to sea to download and use the free NSRI RSA SafeTrx smart phone application. ...

NSRI Rocklands 0462
PINK RESCUE BUOY  | Published: 25 July 2021

NSRI marks first UN World Drowning Prevention Day

Pink Buoys Save Lives initiative marks 75th rescue since launch in 2019 ...